Πλήρης απαξίωση της Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηλιούπολης

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Αντιπροσωπεία της παράταξής μας επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο του Δήμου όπου εντοπίσαμε σε πλήρη ακινησία και άθλια κατάσταση την κινητή δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου Ηλιούπολης.

Πρόκειται για πλήρη απαξίωση μιας δράσης πολιτισμού και προαγωγής της φιλαναγνωσίας στις γειτονιές τη πόλης, που επί σειρά ετών είχε αγκαλιάσει ο κόσμος της Ηλιούπολης.

Προφανώς η Δημοτική αρχή επιλέγει να κατανέμει και να διαθέτει τα κονδύλια, αγνοώντας σημαντικές ανάγκες των πολιτών.
Η κινητή δανειστική βιβλιοθήκη βγήκε πρώτη φορά στους δρόμους της Ηλιούπολης το 2012, επί δημαρχίας Βασίλη Βαλασόπουλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στην πόλη.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικά διαμορφωμένο λεοφωρείο και εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό. Η κινητή Βιβλιοθήκη διέθετε ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, εφηβικά, βιβλία ιστορίας, αρχαίους έλληνες συγγραφείς, βιογραφίες κ.ά. και εξυπηρετούσε πλήθος Ηλιουπολιτών που δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο Πρόεδρος                              Η Γραμματέας
Στάθης Ψυρρόπουλος              Έλενα Καπίρη

 

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x