Εκτός Υπηρεσίας και η Δημοτική Συγκοινωνία

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Τον Οκτώβριο με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή ενημέρωσε τους Ηλιουπολίτες ότι «Από σήμερα 19/10/2022 ξεκίνησε το δρομολόγιο της γραμμής 1 της Δημοτικής Συγκοινωνίας, μετά από την θερινή διακοπή, ενώ τις επόμενες μέρες θα επαναλειτουργήσει και η γραμμή 2 μετά από σχετική ενημέρωση που θα υπάρξει.….»

https://ilioupoli.gr/index.php/2022/10/19/apo-simera-19-10-2022-xekinise-to-dromologio-tis-grammis-1-tis-dimotikis-sygkoinonias/

 

Μέχρι και σήμερα ΔΕ λειτουργεί η Δημοτική Συγκοινωνία. Είναι αδιανόητο σε μία πόλη άνω των 100.000 κατοίκων να μην υπάρχει δημοτική συγκοινωνία. Οι κάτοικοι νιώθουν αποκομμένοι από τις υπόλοιπες περιοχές και το κέντρο της πόλης.

 

Σε δελτίο τύπου της διοίκησης Βασίλη Βαλασόπουλου, το οποίο υπογράφει και ο νυν αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, διαβάζουμε ενδεικτικά για την τότε λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας

https://old.cityofilioupolis.gr/content/view/4800/2/

 

Η παράταξή μας, ως νέα δημοτική αρχή, θα αναδιαρθρώσει τη δημοτική συγκοινωνία και θα επανασχεδιάσει τα δρομολόγια λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα των δημοτών.

Στόχος μας είναι να ενώσουμε όλες τις συνοικίες με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου και τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και περιμετρικά μεταξύ τους.

 

Παράλληλα, θα υπάρξει συνεργασία με τον ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να επανασχεδιαστούν και τα δρομολόγια των δύο κύριων  λεοφωρειακών γραμμών της πόλης μας (206 και 237) προκειμένου να υπάρξει σύνδεση με τον υφιστάμενο σταθμό του ΜΕΤΡΟ.

 

Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται επίσης:

  • Η αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων, όπως γίνεται σε όμορους δήμους
  • Η πρόσληψη νέων οδηγών αφού, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δημοτικοί υπάλληλοι με την ειδικότητα του οδηγού έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία για άλλους δήμους μέσω της Κινητικότητας.
  • Η επαναφορά του αιτήματος να αναλάβει ο ΟΑΣΑ τη συντήρηση των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

 

Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας
Στάθης Ψυρρόπουλος                            Έλενα Καπίρη

 

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Δημοτική Συγκοινωνία και η Φοιτητική Λεωφορειακή γραμμή του Πανεπιστημίου επαναλειτουργούν κανονικά μετά τη λήξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x