Γ. Χατζηδάκης: Πρόσκληση για νέους εθελοντές στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Είναι τεράστια η αξία του εθελοντισμού στη σύγχρονη κοινωνία και αυτό αποδείχθηκε αρκετές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν στην Ηλιούπολη κατά τη διαχείριση κρίσεων από καιρικά φαινόμενα και για άλλη μια φορά, «όλοι μαζί και ενωμένοι», προστατεύσαμε την πόλη μας, το περιβάλλον και το βουνό μας, από κάθε επιβουλή και κίνδυνο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες, να εγγραφούν στο Μητρώο Εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου:

«Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Με μια νέα δημόσια πρόσκληση καλώ όσους επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην πρόληψη πυρκαγιάς στην περιοχή μας, να δηλώσουν συμμετοχή στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης, συμπληρώνοντας την ψηφιακή φόρμα.

Έχουμε σχηματίσει έναν εθελοντικό μηχανισμό που ενεργοποιείται άμεσα σε ημέρες ή περιόδους πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (4 και άνω), σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και περιλαμβάνει 3ωρες πεζές περιπολίες εθελοντών τις πιο επικίνδυνες ώρες, σε δρόμους που συνορεύουν με τον Υμηττό, σε πάρκα, στο ρέμα της Πικροδάφνης και σε άλλα κρίσιμα σημεία της πόλης μας.

Όλοι οι εθελοντές, μετά από ενημέρωση, θα εφοδιαστούν με γιλέκο και έγγραφη άδεια από τον Δήμο και με τον συντονισμό αιρετών και υπηρεσιακών της πολιτικής προστασίας, θα επιτελέσουν για άλλη μια φορά την υψηλή κοινωνική τους αποστολή.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.9970077 και -078.

Ενόψει ενός θερμού καλοκαιριού καθώς και της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος μας ήδη έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για να αποφύγουμε δυσάρεστες πυρκαγιές, με:

– Πρωινές και απογευματινές περιπολίες συμβασιούχων έκτακτων εποχικών δημοτικών πυροφυλάκων, στα πάρκα της πόλης μας.
– Καθημερινή επιφυλακή της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, με το απαραίτητο προσωπικό, τα ειδικά οχήματα-μηχανήματα και τους εθελοντές της ΕΟΔΠΗ με τα οχήματα που έχει διαθέσει ο Δήμος μας.
– Καθαρισμούς, αποψιλώσεις και με τα απαραίτητα μηχανικά μέσα πυρόσβεσης, δεξαμενές, κανόνια νερού κ.λπ., στο βουνό μας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ)».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 θα επαναλειτουργεί κανονικά η φοιτητική λεωφορειακή γραμμή μετά από αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής βλάβης που είχε εντοπιστεί μετά από έλεγχο. 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x