Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης: Ο Δήμος Ηλιούπολης φώτισε μπλε το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ο Δήμος Ηλιούπολης, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης και στην ενίσχυση του μηνύματος και της αποστολής της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης για την ευαισθητοποίηση για τη νόσο Κοιλιοκάκη, φώτισε μπλε το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης μας από τις 16/5 και για 3 ημέρες.

Η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης (Ε.Ε.Κ.) είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων που ιδρύθηκε το 1987 και έχει έδρα την Ηλιούπολη.

Η Κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση ασθένεια, κατά την οποία η κατανάλωση δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και μερικές φορές η βρώμη) προκαλεί βλάβη στην εσωτερική επιφάνεια του λεπτού εντέρου.

Επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου, χωρίς καμία εξαίρεση, και η μοναδική της θεραπεία είναι η εφ’ όρου ζωής δίαιτα ελεύθερη γλουτένης και χωρίς ίχνη αυτής.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το 2% του πληθυσμού σε Ευρώπη και Αμερική έχει ήδη διαγνωσθεί ή θα νοσήσει από Κοιλιοκάκη μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σας ενημερώνουμε ότι, το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας, θα εκτελεί κανονικά τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x