Με μεγάλη επιτυχία η Εκδήλωση «Σχεδιάζουμε ΜΑΖΙ το Κοινωνικό Πρόγραμμα της επόμενης 5ετίας για την Ηλιούπολη»

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου η Εκδήλωση με θέμα «Σχεδιάζουμε ΜΑΖΙ το Κοινωνικό Πρόγραμμα της επόμενης 5ετίας για την Ηλιούπολη», στην κατάμεστη αιθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα θερμό καλωσόρισμα από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλο ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του πως μέσα από αυτή την εκδήλωση δίνουμε το πιο σημαντικό μήνυμα της παράταξης μας: αυτό της κοινωνίας, του κοινωνικού προγράμματος με έργα και πράξεις, την επαναφορά των κοινωνικών δομών στην πόλη μας και την αξιοποίηση των πόρων του Δήμου για μία πόλη που σέβεται τους δημότες. «Ήδη αυτό που εισπράττουμε από τις γειτονιές είναι η αγωνία να επανέλθει η παράταξή μας στη διοίκηση και με αρχές και αξίες να πορευτούμε όλοι μαζί» … «Εμείς έχουμε μία διαφορετική λογική για την αυριανή διοίκηση. Θέλουμε γύρω μας ανθρώπους που είναι εξειδικευμένοι στο εκάστοτε αντικείμενο και έχουν ως γνώμονα την προσφορά. Η Δημοτική αρχή δεν είναι υπόθεση ενός, αλλά πρέπει να διαπνέεται από πνεύμα ομαδικότητας και κοινής φιλοσοφίας.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώτος ομιλητής κ. Χρήστος Γιαννάκης , πρώην αντιδήμαρχος κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιούπολης, ο οποίος αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που λειτουργούσαν επί της προηγούμενης διοίκησης και πλέον έχουν κλείσει ή απαξιωθεί. Και οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν πλήρως με την ανάληψη της διοίκησης από την παράταξή μας.

Ο δεύτερος ομιλητής κ. Παύλος Λαμπρόπουλος, Χειρουργός Μαστού και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και στο όραμα της παράταξης για δημιουργία Κέντρου Πρόληψης στην Ηλιούπολη.

Η τρίτη ομιλήτρια κ. Γεωργία Τσιρούκη, Ψυχολόγος με Master στην Κλινική Ψυχολογία, αναφέρθηκε στα ζητήματα του σχολικού εκφοβισμού και της παραβατικότητας των ανηλίκων και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε ως αυριανή διοίκηση του Δήμου να αντιμετωπίζουμε αλλά και να προλαμβάνουμε τέτοια φαινόμενα.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον ιατρό κ. Ιωάννη Μυριοκεφαλιτάκη και το νομικό κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό ζήτημα των ατόμων με αναπηρία και στην αγωνία των γονέων για τη φροντίδα τους όταν πλέον δε θα είναι εκείνοι εν ζωή και στο πάγιο αίτημα, τόσο του ιδίου όσο και της παράταξης, για τη δημιουργία Στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο π. Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους ομιλητές και τον Υποψήφιο Δήμαρχο Στάθη Ψυρρόπουλο, αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο της παράταξης στην κοινωνική πολιτική επί δημαρχίας του, στο αποθεματικό που παρέδωσε παρότι παρέλαβε έναν ελλειμματικό Δήμο και στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί τώρα στο Δήμο. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην παράταξη και τόνισε ότι πρέπει να φύγει η νυν διοίκηση, όχι για να διοικήσει η παράταξη “Πρώτα η Ηλιούπολη” αλλά για να γίνει η Ηλιούπολη η πόλη που μας αξίζει.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο π. Δήμαρχος και Ιδρυτής της Παράταξης Βασίλης Βαλασόπουλος,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης κ. Ντίνος Μανταδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης κ. Στυλιανός Μαρούλης, η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Ηλιούπολης κ. Χάιδω Μουχασίρη, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηγιάννης, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης κ. Ευφροσύνη Παπά, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης κ. Νίκος Καραβέλος, ο π. Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Προβιάς, ο π. Πρόεδρος του ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες κ. Νικόλαος Ανυφαντής, ο Διευθυντής του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης κ. Περικλής Καπετανόπουλος,  ο κ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης από τις «Συνεργασίες Πόλης», ο κ. Κώστας Κοντονίκας Εκπρόσωπος Νομαρχιακής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Θοδωρής Κατσαρός Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αργυρούπολης – Ελληνικού.  Τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαριάννα Γράψα. 

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Στάθης Ψυρρόπουλος

Έλενα Καπίρη

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Η γραμμή 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 δεν θα πραγματοποιήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια της λόγω τεχνικής βλάβης.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x