Η Ηλιούπολη στο «σκοτάδι» εξαιτίας των υπόγειων διεργασιών του Δημάρχου! Ντροπή και πάλι Ντροπή!!! Ο νυν Δήμαρχος πήγε «νύχτα» να περάσει την πιο σκανδαλώδη σύμβαση στην Ιστορία της πόλης μας για τον Ηλεκτροφωτισμό!!!

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ο συνδυασμός μας «Πρώτα η Ηλιούπολη» γύρισε γι’ άλλη μια φορά την πλάτη στον εκμαυλισμό, την αδιαφάνεια, τις υπόγειες διεργασίες του νυν δημάρχου την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, όταν εκείνος προσπάθησε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου εν μέσω καλοκαιριού να «περάσει» την έγκριση μιας σκανδαλώδους σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης!!! 

Ο κος Χατζηδάκης έλαβε ένα ηχηρό ΟΧΙ από σύσσωμες τις δυνάμεις της Αντιπολίτευσης, που μάλιστα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν προκειμένου να μην ψηφιστεί η  ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ πρόταση για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης χωρίς σχέδιο, αξιοπιστία και πραγματικά στοιχεία!!!

Στην περίπτωση του νυν δημάρχου ευτυχώς δεν ισχύει η γνωστή ρήση «ο επιμένων νικά»  αφού ως η μεγαλύτερη παράταξη της πόλης, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο να χρεωθεί ο λαός της Ηλιούπολης ένα έργο χωρίς σχέδιο, μελέτη, έρευνα, τιμολόγηση με αυθαίρετες τιμολογήσεις, ενώ τα εκατομμύρια να εξαγγέλλονται χωρίς κανένα όνειδος για να επιβαρύνουν τις επόμενες γενιές και να υπερχρεώσουν τους Ηλιουπολίτες και να οδηγήσουν την πόλη μας σε μία περαιτέρω υποβάθμιση. 

Σε λίγο καιρό, η πρόταση για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης από 8.000.000 ευρώ ξαφνικά χωρίς να μας πει το πως ο κος Δήμαρχος έπεσε στα 4.000.000 ευρώ με αριθμούς που εξόργισαν όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης αφού δεν εδράζονται πουθενά.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Πώς φθάσαμε όμως μέχρι εδώ; 

Γιατί δεν μπόρεσε άραγε επί 4 χρόνια ο νυν Δήμαρχος επί μία τετραετία στην πόλη, να αλλάξει τον Δημοτικό φωτισμό σε LED, όταν μάλιστα και έτοιμες μελέτες βρήκε όταν ανέλαβε, αλλά και εγκεκριμένο για τα LED  δάνειο ύψους  2.991.330 ΕΥΡΩ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ( ΤΠΔ)  βρήκε, με χαμηλό επιτόκιο και με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, αποπληρωμή που στην ουσία θα γινόταν από την τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων που θα επιτυγχανόταν από τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση των LED;;;;;;;

Γιατί ο σημερινός Δήμαρχος δεν άλλαξε με διαφάνεια και ανταγωνιστικό χαμηλό κόστος τον Δημοτικό φωτισμό της πόλης με LED, όταν τόσοι άλλοι Δήμοι το έχουν επιτύχει; 

Ποιος θα αναλάβει την τεράστια ευθύνη που φέρουν ο νυν δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για την απώλεια εξοικονόμησης ενέργειας της πόλης και την υπερχρέωση των δημοτών εδώ και 5 χρόνια;;;;

Η Ηλιούπολη που επί θητείας Βασίλη Βαλασόπουλου κατατασσόταν στους 10 καλύτερους Δήμους της Ελλάδας παραμένει υποφωτισμένη με τα παλιά συμβατικά ενεργοβόρα φωτιστικά, με λαμπτήρες που καίγονται με μεγάλη συχνότητα, και που ιδιαίτερα κατά την πρόσφατη περίοδο της ενεργειακής κρίσης έχουν καταστεί πανάκριβα στη χρήση τους. 

Ο σημερινός δήμαρχος αντί να προχωρήσει άμεσα όταν ανέλαβε με βάση το εγκεκριμένο δάνειο του ΤΠΔ σε διεθνή ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό για τα LED, επέδειξε μία τεράστια αδιαφορία και καθυστέρηση και στη συνέχεια μία ακατανόητη εμμονή να εμπλέξει οπωσδήποτε ιδιωτική χρηματοδότηση, με πολύ μεγαλύτερο κόστος, όταν σε πολλούς Δήμους που αυτό επιχειρήθηκε αποκαλύφθηκαν μεγάλα σκάνδαλα  και υπήρξε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των Δήμων. 

Τα σενάρια που κατά καιρούς παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν όλα με ιδιωτική    χρηματοδότηση, και εκτόξευαν το κόστος μέχρι και τρεις φορές περισσότερο από τον προϋπολογισμό του έργου που είχε  συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία επί θητείας Β. Βαλασόπουλου. Και βέβαια ήταν τόσο κραυγαλέα η υπέρβαση στο κόστος, που δεν τόλμησε καν να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.

Και τώρα, λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουλίου, με διαδικαστικές ασχήμιες και πραξικοπηματικές πρακτικές, που ανάγκασαν σύσσωμη την αντιπολίτευση να καταγγείλει και να αποχωρήσει, επιχείρησε να δεσμεύσει τον Δήμο και πάλι σε σενάριο ιδιωτικής χρηματοδότησης, και μάλιστα με ανακριβή στοιχεία κατανάλωσης και εξοικονόμησης, ώστε να δημιουργείται μία πλασματική εικόνα για την δυνατότητα αποπληρωμής του έργου από την εξοικονόμηση ενέργειας μέσα σε 6 χρόνια, όταν το δάνειο του ΤΠΔ θα αποπληρωνόταν σε 10 χρόνια και με περίοδο χάριτος! Και πάλι μεγάλη υπέρβαση κόστους στον προϋπολογισμό, μειωμένος χρόνος εγγύησης και συντήρησης του έργου, και παγίδευση του Δήμου σε οικονομικές δεσμεύσεις που δεν θα μπορεί να εκπληρώσει. Πόσο μάλλον όταν το αποθεματικό των 6 και πλέον εκατομμυρίων ΕΥΡΩ στον Δήμο που είχε αφήσει ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος έχει εξανεμισθεί!

Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι η εταιρία στην οποία ανέθεσε σχετική μελέτη, και την οποία έχει εμπιστευθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή για να προτείνει οικονομικό μοντέλο χρηματοδότησης για τα LED,  στα διαφορετικά σενάρια χρηματοδότησης που έχει κατά καιρούς προτείνει, -και τα οποία έχει υιοθετήσει και τα έχει παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο σημερινός Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή-,  έχει υπολογίσει και παρουσιάσει κόστος για τα LED, τη μία φορά κάτι περισσότερο από 4 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, και την άλλη φορά πάνω από 8 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Λες και μπορεί να σπαταλιούνται σαν στραγάλια τα εκατομμύρια στον Δήμο Ηλιούπολης επί ημερών σημερινού Δημάρχου θα έλεγε ο θυμόσοφος λαός μας.  Όση αξιοπιστία και αντικειμενικότητα μπορεί να έχουν αυτές οι μελέτες, άλλη τόση αξιοπιστία και αντικειμενικότητα έχει και ο σημερινός Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή που τις αναθέτουν, τις υιοθετούν και επιχειρούν να τις προωθήσουν. Αλλά τα χρήματα αυτά δεν είναι προσωπική περιουσία κανενός Δημάρχου, είναι περιουσία και υπόθεση κάθε Ηλιουπολίτη και κάθε Ηλιουπολίτισσας. Και τα ερωτήματα που πλανώνται είναι πάρα πολλά για όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση των LED από τότε που ανέλαβε ο σημερινός Δήμαρχος.

Εμείς, η παράταξη Πρώτα η Ηλιούπολη – Στάθης Ψυρρόπουλος αφενός ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ, επιβεβαιώνοντας το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ στο οποίο έχουμε αναφερθεί από την πρώτη στιγμή να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη λίγο πριν από τις εκλογές σκανδαλώδη προώθηση σεναρίου ιδιωτικής χρηματοδότησης με πλασματικά στοιχεία κατανάλωσης και εξοικονόμησης, που μπορεί να οδηγήσουν σε ζημία και οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου, και αφετέρου δεσμευόμαστε ότι, αν οι συμπολίτες μας εμπιστευθούν την παράταξη Πρώτα η Ηλιούπολη για να αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ που θα προωθήσουμε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, αξιοποιώντας δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,  θα είναι η με απόλυτη διαφάνεια μέσα από ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ εγκατάσταση νέων σύγχρονων φωτιστικών LED σε όλη την πόλη, μετά από άμεση και σε ελάχιστο χρόνο καταγραφή με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του υφιστάμενου φωτισμού, ώστε να στηρίξουμε τις μελέτες σε διαφανή πραγματικά δεδομένα, και να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα προς όφελος της πόλης και όλων των κατοίκων. Για μία φωτεινή Ηλιούπολη, με κύρος και ισχυρή εκπροσώπηση, με υψηλή ποιότητα ζωής για όλους στους κατοίκους της.

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Στάθης Ψυρρόπουλος

Έλενα Καπίρη

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x