Γ. Χατζηδάκης: Σε εξέλιξη η ριζική ανάπλαση της Κάτω Ηλιούπολης

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

«Συνεχίζουμε με έργα που αναδεικνύουν την ομορφιά της πόλης μας και αναβαθμίζουν την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των δημοτών μας!»

Έναν σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, θα μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες της Ηλιούπολης μετά την εξέλιξη των έργων ανάπλασης της Κάτω Ηλιούπολης από τον Δήμο Ηλιούπολης, οι οποίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και τα επόμενα δύο χρόνια θα εξελίσσονται. 

Η πρώτη ζώνη του έργου αναπτύσσεται στην Κάτω Ηλιούπολη, κατά μήκος κυκλοφοριακών αξόνων, έκτασης 183.903,22 τ.μ., από το νοτιοδυτικό άκρο και καταλήγει στο κεντρικό γεωγραφικά σημείο του Δήμου, διασχίζοντας την πορεία από την οδό Παπαναστασίου στην οδό Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Κυπρίων Ηρώων, Εθνάρχου Μακαρίου και τμήμα της Μαρίνου Αντύπα έως την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, τμήματα της Κοτζιά και της Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης (πολυόργανα γυμναστικής), εξοπλισμού παιδικής χαράς, φυτικού υλικού (φυτά, δέντρα, θάμνοι), σύγχρονου αρδευτικού συστήματος με τηλε-έλεγχο, πίστας ποδηλασίας, διαδραστικών μουσικών πάρκων, «έξυπνων» καθιστικών και φωτιστικών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις αισθητικής βελτίωσης των κοινοχρήστων χώρων, ενώ έχει υπάρξει μέριμνα για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία. 

Επίσης, αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με νέα φωτιστικά τύπου Led σε όλους τους χώρους, ενώ δημιουργήθηκαν νέοι χώροι πρασίνου για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έγινε ποτέ στην πόλη μας. Πρόκειται για την ‘Αναζωογόνηση Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος’, δηλαδή το στρατηγικό πλάνο του Δημοτικής Αρχής, που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της φυσιογνωμίας της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένας στόχος ετών, μετά από προσπάθειές μας, επετεύχθη!».

«Η χρηματοδότηση του έργου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5.703.696,79 €, γίνεται από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του υπουργείου Εσωτερικών και έγινε μετά από επίπονη και μεθοδική εργασία της διοίκησης μας», προσθέτει ο κ. Χατζηδάκης.

Η δεύτερη ζώνη παρέμβασης θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε κυκλοφοριακούς άξονες έκτασης 35.921,95 τ.μ., ξεκινάει πλησίον του κεντρικού τομέα του Δήμου, από το Πάρκο Μπέλες και καταλήγει στο βορειοανατολικό άκρο στο πέρας της οδού Πατρ. Γρηγορίου. Πρόκειται για ένα έργο εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2.992.217,18 €.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x