Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τον Μανώλη Μητσιά

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα η παρουσίαση του βιβλίου του Ηλιουπολίτη Γιάννη Κούρκουλου με τίτλο «Μανώλης Μητσιάς, Ήλιος χειμωνιάτικος, άρχοντας λαμπρός» την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος καλωσόρισε τον Μανώλη Μητσιά και αναφέρθηκε στην σημαντική πορεία και το έργο του, ενώ σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο Ηλιούπολης η παρουσία του, που μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για τις επόμενες γενιές. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ηλιούπολης προχώρησε σε μία ευγενική χειρονομία ενός βιβλίου για την σημαντική Ιστορία της Ηλιούπολης ως ένα ελάχιστο δώρο για την παρουσία του.  

Για το βιβλίο μίλησαν ο Αλέξης Βάκης, μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός, μίλησε συνολικά για το έργο και τη ζωή του Μανώλη Μητσιά με αναφορά σημαντικών σταθμών στην καριέρα του και σημαντικά βιογραφικά στοιχεία για τις συνεργασίες του μεγάλου Καλλιτέχνη.

Ο Στρατής Παττακός, καρδιοχειρουργός μίλησε για τον «Άνθρωπο Μανώλη Μητσιά» και εξήρε το καλλιτεχνικό του έργο, ενώ αναφέρθηκε στην προσωπική εμπειρία που είχε ως γιατρός που χειρούργησε τον Μανώλη Μητσιά.

Ο Τάκης Χριστοφίδης, ναυλομεσίτης, μίλησε σε ένα κλίμα με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, αναφερόμενος στην προσωπική φιλία που διατηρεί με τον Μανώλη Μητσιά. 

Η βραδιά έκλεισε με τον Μανώλη Μητσιά που ερμήνευσε σημαντικά τραγούδια που έγραψαν ιστορία με συνοδεία τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Ηρακλή Ζάκκα στο μπουζούκι. Ο Μανώλης Μητσιάς μίλησε με την σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τον οικοδεσπότη της βραδιάς Δήμαρχο Ηλιούπολης και αμέσως μετά δέχθηκε παραγγελιές για να ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια.  

Το «παρών» στη μοναδική αυτή εκδήλωση έδωσαν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος , η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα, ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, το σύνολο της Δημοτικής Αρχής, οι συνθέτες Ηλίας Ανδριόπουλος και Λίνος Κόκοτος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός και πολλοί άλλοι που παρευρέθηκαν για να τιμήσουν τον σημαντικό Καλλιτέχνη. 

Λίγα λόγια για την έκδοση:

Στο βιβλίο του Γιάννη Κούρκουλου «Μανώλης Μητσιάς – Ήλιος χειμωνιάτικος, άρχοντας λαμπρός». Που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος, μιλούν και θυμούνται στιγμές με τον  αγαπημένο ερμηνευτή, τα αδέλφια του, παιδικοί φίλοι, συγχωριανοί και συνεργάτες  και ο ίδιος ο  Μανώλης Μητσιάς αφηγείται στο συγγραφέα τη διαδρομή του από τα Δουμπιά της Χαλκιδικής στην Αθήνα.

Η έκδοση συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το εξώφυλλο σχεδίασε ο Πέτρος Παράσχης.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Δημοτική Συγκοινωνία και η Φοιτητική Λεωφορειακή γραμμή του Πανεπιστημίου επαναλειτουργούν κανονικά μετά τη λήξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x