ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ 3ου ΕΚ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΠΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Στις 3/3/2024, ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο « Εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην ψιμυθίωση κινηματογράφου – 3d εκτύπωση εκμαγείου για special effects» και ολοκληρώθηκε στις 16/3/2024.

Οι 16 μαθητές και οι 2 συνοδοί, έζησαν για 14 ημέρες μια μοναδική εμπειρία.

Κατά την διεξαγωγή του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά κέντρα, σε πανεπιστήμια, σε σχολές μακιγιάζ, σε ινστιτούτα εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης βιομηχανιών, αλλά και πολιτιστικές επισκέψεις σε αξιοθέατα της πόλης.

Οι στόχοι που είχαν  τεθεί εξ αρχής επιτεύχθηκαν πλήρως.

Οι μαθητές απέκτησαν ψηφιακές δεξιότητες σε λογισμικά τρισδιάστατης εκτύπωσης, εξοικειώθηκαν με τα εργαλεία της και γνώρισαν νέες μεθόδους κατασκευής τρισδιάστατων effects, που χρησιμοποιούνται στο μακιγιάζ κινηματογράφου. Οι γνώσεις αυτές θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν ευκολότερα στην αγορά εργασίας, και να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών που επέρχονται στην Ευρώπη.

Οι μαθητές με την εμπειρία αυτή, βελτίωσαν τη χρήση της αγγλικής γλώσσας, ανέπτυξαν την προσωπικότητά τους, διεύρυναν τους ορίζοντές τους και υιοθέτησαν τις βασικές αρχές της ΕΕ, όπως είναι η πολυμορφία, η πολυγλωσσία, η δημοκρατία, η συμπερίληψη και η ισότητα.

Το 3ο ΕΚ Αθηνών – ΕΠΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ δικτυώθηκε με φορείς της ΕΕ, διεθνοποιήθηκε, απέκτησε εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση  προγραμμάτων ERASMUS+ και έγινε πιο ελκυστικό για τους μαθητές του.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Δημοτική Συγκοινωνία και η Φοιτητική Λεωφορειακή γραμμή του Πανεπιστημίου επαναλειτουργούν κανονικά μετά τη λήξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x