ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ενημερώνουμε ότι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων στα γεωγραφικά όρια του δήμου μας, κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία ορίζεται από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, έχουν την υποχρέωση μέχρι την 30η Απριλίου, να προβούν σε καθαρισμό των χώρων αυτών, καθώς και να τον συντηρούν καθ΄όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, με σκοπό την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, εντός του αστικού ιστού, για την διασφάλιση της υγείας και της ομαλής καθημερινότητας των πολιτών μας.

Οι υποχρεώσεις αυτές απορρέουν σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη(ΦΕΚ2459/Β΄/19-04-2023)

Οι υπόχρεοι, μετά την ολοκλήρωση του αρχικού καθαρισμού, καθώς και της συντήρησης καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δύναται να ενημερώνουν σχετικά τον Δήμο με κάθε πρόσφορο μέσο (ενδεικτικό Υπόδειγμα δήλωσης – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α’)

Σύμφωνα δε με την ίδια Πυροσβεστική Διάταξη, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Ηλιούπολης οφείλει:

  • Να επέμβει και να προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό, επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο ανάλογο με την έκταση του οικοπέδου (0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ.
  • Να καταλογίσει στους ιδιοκτήτες τη δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

Με γνώμονα την προστασία του πολίτη εντός του αστικού ιστού, ο δήμος μας προσπαθεί στα βέλτιστα και παραμένει στην διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες, μέσω των υπηρεσιών του στα τηλέφωνα : 

  • Τμήμα Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας & Συντήρησης Πρασίνου: 210.9970121 & 177 (Δευτέρα Παρασκευή, 08:00 – 15:00). 
  • Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας: 210.9752823 (Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00 – 15:00).
  • Τμήμα Καθαριότητας: 210.9933200 (Δευτέρα – Παρασκευή, 07:00 – 13:00) για τον προγραμματισμό και το συντονισμό της αποκομιδής των κλαδευτικών υπολειμμάτων και ογκωδών αντικειμένων.

 

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος 

Πολιτικής Προστασίας και Συντήρησης Πρασίνου

 

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x