Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μεγάλη επιτυχία

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Αξιοσημείωτη προσέλευση είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης(Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως)  με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία του Περιβάλλοντος και την ενίσχυση των αρχών της αειφορίας και της βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Γιώργο Βενετσανόπουλο και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Ανακύκλωσης κ. Ελευθέριο Κόντη, έλαβαν χώρα μία σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις που στόχο είχαν, τόσο να εκπαιδεύσουν, όσο και να ευαισθητοποιήσουν τους Δημότες και κατοίκους, αλλά και να προετοιμάσουν τις επόμενες γενιές για τη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος.

 

Στην εκπαίδευση των δημοτών και κατοίκων συνέβαλε το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης που πραγματοποίησε ενημέρωση στους μαθητές της πόλης, όπως και το Κινητό Πράσινο Σημείο της Green City

 

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιώργος Βενετσανόπουλος εξήγησε σε μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηλιούπολης τον τρόπο μεταφύτευσης, ενώ παραδόθηκαν γλαστράκια στους πολίτες για να δώσουν ζωή στα μπαλκόνια και τους κήπους τους.

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Ανακύκλωσης κ. Ελευθέριος Κόντης μετέδωσε σημαντικές γνώσεις χρήσης των διαφορετικών κάδων, ενώ εξήγησε τα οφέλη της ανακύκλωσης στους παρευρισκόμενους. 

 

Η εταιρία Recycom βρέθηκε στο σημείο με δύο μοντέλα κάδων και ενημερωτικό υλικό για να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων. 

 

Η εταιρία ΑΦΗΣ παρείχε έναν κάδο ανακύκλωσης μπαταριών και ενημερωτικό υλικό γύρω από την σωστή διαχείρισή τους, όπου οι δημότες και κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να προσκομίσουν μπαταρίες προκειμένου να τις ανακυκλώσουν. 

 

Η “Ανακύκλωση Συσκευών” είχε παρουσία με δύο κάδους για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ και ενημερωτικό υλικό, όπου υπήρχε η δυνατότητα να ανακυκλώσουν τις συσκευές τους οι δημότες και κάτοικοι εκείνη την ημέρα.

 

Η Υπηρεσία Πρασίνου έδωσε το ισχυρό “παρών” της για να εκπαιδεύσει το κοινό για τον τρόπο μεταφύτευσης μικρών γλαστρών στους μικρούς μας φίλους σε συνεργασία με επιχειρήσεις της πόλης που παρείχαν δωρεάν γλαστράκια και εκπαίδευσαν τα παιδιά με στόχο την εξοικείωση με τη μεταφύτευση. 

 

Οι εθελοντές Δασοπυροσβέστες από το Πυροφυλάκιο βρέθηκαν με όχημα και ενημέρωσαν για την προστασία του Υμηττού και την εθελοντική τους δράση. 

 

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης παρείχε επαναχρησιμοποιούμενες μπλε τσάντες ανακύκλωσης και ενημερωτικό υλικό.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η εταιρία NO KAKA για να εκπαιδεύσει το κοινό μέσα από την ευρεσιτεχνία της, ούτως ώστε να δείξει το δρόμο της προστασίας του περιβάλλοντος για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς. 

 

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής εκδήλωσης, υπήρχαν ζωγραφιές με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος και υλικά ζωγραφικής για τους μικρούς μας φίλους για να χρωματίζουν και να περνάνε δημιουργικό χρόνο, μαθαίνοντας να σέβονται το περιβάλλον. 

 

Στην εκδήλωση έδωσε το ισχυρό “παρών” και η εθελοντική ομάδα του Δήμου Ηλιούπολης “Η Γειτονιά μας” όπου πραγματοποιήθηκαν αρκετές νέες εγγραφές, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έντονο ενδιαφέρον υπήρξε και για την ένταξη στους εθελοντές του τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x