Φεστιβάλ Ηλιούπολης

ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Δήμος Ηλιούπολης

Φεστιβάλ Ηλιούπολης

To Φεστιβάλ Ηλιούπολης αποτελεί τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας, με χιλιάδες θεατές από όλη την Αττική. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από τα τέλη Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9923840). Φιλοξενεί τις πιο πολυαναμενόμενες θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού καθώς και ιδιαίτερα αξιόλογες μουσικές εκδηλώσεις.

Οι θεατρόφιλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αριστουργήματα, κυρίως, της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της εγχώριας θεατρικής «σκηνής» ενώ παράλληλα, οι φίλοι της μουσικής μπορούν να απολαύσουν αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, που μας ταξιδεύουν από τους παραδοσιακούς και λαϊκούς ήχους της πατρίδας μας σε έντεχνα ακούσματα, από τους ροκ ρυθμούς μέχρι το εξαιρετικά ενδιαφέρον hip hop ρεπερτόριο της νέας γενιάς.

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης παραμένει σταθερό στην αισθητική και τη φιλοσοφία του, αφ’ ενός να προσφέρει βήμα σε αξιόλογους δημιουργούς -καταξιωμένους αλλά και νεότερους-, που με το όραμα και το ιδιαίτερο προσωπικό τους ύφος υπηρετούν με συνέπεια την τέχνη τους και αφ’ ετέρου να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών σε υψηλής ποιότητας πολιτιστικά αγαθά.

Δείτε τα προγράμματα του Φεστιβάλ Ηλιούπολης των τελευταίων ετών:

Πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής"

Η πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής” εξυπηρετείται από τις παρακάτω γραμμές του ΟΑΣΑ, που πραγματοποιούν στάσεις  πολύ κοντά στο Θέατρο:

  • Γραμμή 237 (αφετηρία Μετρό Δάφνης), στάση Νησάκι ή στάση Αστυνομία ή στάση Σχολεία (προς Δάφνη)
  • Γραμμή 140 (αφετηρία Πολύγωνο), στάση στην Πλατ. Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ
  • Γραμμή 201 (Μετρό Αγίου Δημητρίου), στάση στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-IKA

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 9940699.