ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας από τους επιλεγμένους δήμους που φιλοξενεί στην Ελλάδα τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων «Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας» από τις 18 έως και 24 Απριλίου 2018.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης της διοργάνωσης συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Ηλιούπολης η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Μαρία Κουρή μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, τον κ. Τζουλάκη Σταύρο, Δήμαρχο Ν. Σμύρνης, τον πρόεδρο Γ. Γραμματέων Ελλάδος του Δήμου κ. Μ. Χρηστάκη, τους παγκόσμιους πρωταθλητές KARELIN ALEXANDER, KHADARTSEV MAKHARBEK, τον ABAEV ΑΛΑΝ Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού της Ρωσίας, τον κ. Ταμπάκο Δημοσθένη, Χρυσό Ολυμπιονίκη, τον κ. Δασκαλάκη Στέλιο, Αναπληρωτή Πρόεδρος ISF και τον κ. Γρηγοριάδη Δημήτρη, Πρόεδρο ΠΕΠΦΑ και Πρόεδρο της ΟργανωτικήςΕπιτροπής.

Στην τοποθέτησή της η κα Κουρή μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Βασίλης Βαλασόπουλου και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο Δήμος Ηλιούπολης στους παγκόσμιους σχολικού αγώνες που όπως είπε «πρέπει να γίνονται στην Ελλάδα, την πατρίδα της σύνδεσης του πνεύματος και της παιδείας με τον αθλητισμό και την άσκηση». Ο Δήμος Ηλιούπολης όπως είπε η κα Κουρή θεωρεί εθνικό και παγκόσμιο χρέος την διάδοση της ιδέας του Σχολικού Αθλητισμού και συμβάλει κάθε χρόνο με όλες του τις υποδομές και τις υπηρεσίες του στην φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης.

Τους αγώνες διοργανώνει το International School Sport Federation με στόχο την διάδοση και εμπέδωση των Αρχών και Αξιών της Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας.

Συμμετέχουν διεθνείς αποστολές από ολόκληρο τον κόσμο και διεθνείς αποστολές αποτελούμενες από μαθητές και μαθήτριες με νοητική υστέρηση (Special Olympics) στο πλαίσιο υλοποίησης Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ISF και των Special Olympics International.

Την οργάνωση, επιμέλεια και εκτέλεση όλων των δράσεων των παγκόσμιων εκπαιδευτικών αγώνων του 2018 έχει, με απόφαση της ISF, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x