Ξεκίνησε η τοποθέτηση καφέ κάδων

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email
Σύμφωνα με την προετοιμασία και τον προγραμματισμό του Τμήματος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και μετά την τοποθέτηση ενός απλού και χρηστικού μηχανισμού κλειδώματος σε κάθε κάδο, ώστε να διασφαλίζεται ή απόθεση βιοαποβλήτων και μόνον, ξεκίνησε η τοποθέτηση των καφέ κάδων, καταρχάς στις λαϊκές της πόλης μας.
Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων, ανά τακτά διαστήματα κατά μήκος της λαϊκής της Κάτω Ηλιούπολης και συνεχίζεται η τοποθέτησή τους στις επόμενες τρεις λαϊκές της πόλης και την Βιολογική, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο κάθε λαϊκής.
Ακολουθεί άμεσα η τοποθέτηση των κάδων στα σημεία μεγάλης απόθεσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα καταστήματα εστίασης, παντοπωλεία-μανάβικα και σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια σε γειτονιές της Ηλιούπολης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και την δυνατότητα αποκομιδής με τα νέα καφέ απορριμματοφόρα.
Υπενθυμίζεται, ότι στους καφέ κάδους πρέπει να απορρίπτονται μόνο οργανικά απόβλητα, δηλαδή υπολείμματα τροφών, φρούτα, λαχανικά, κλπ, που θα καταλήγουν στην ειδική μονάδα επεξεργασίας για να γίνουν κομπόστ, που θα μοιράζεται δωρεάν στους κατοίκους.
Μια νέα εποχή σηματοδοτείται από την έναρξη του καφέ προγράμματος, που θα φέρει σημαντικά οφέλη για τον Δήμο μας:
• Τα οργανικά δεν θα καταλήγουν για υγειονομική ταφή στην χωματερή-XYTA, αλλά θα μετατρέπονται σε λίπασμα, προς χρήση των κατοίκων.
• Η μείωση των ποσοτήτων προς ΧΥΤΑ, θα φέρει σοβαρή εξοικονόμηση πόρων.
• Θα αυξηθούν σημαντικά οι επιδόσεις του Δήμου μας στην Ανακύκλωση.
• Θα βελτιωθεί γενικά η εικόνα της πόλης μας.
Με συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες, θα ενημερωθεί η τοπική κοινωνία, ώστε το νέο αυτό «καφέ ρεύμα», να αγκαλιαστεί από τους κατοίκους, που ακράδαντα πιστεύουμε, ότι θα ανταποκριθούν θετικά, με υπευθυνότητα και οικολογική ευαισθησία, για το καλό της πόλης μας.
31 Αυγούστου 2022
Αποστόλης Στασινόπουλος
Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων,
Ανακύκλωσης, Κυκλικής Οικονομίας & Αδέσποτων Ζώων

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


1. Από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 θα επαναλειτουργεί κανονικά η φοιτητική λεωφορειακή γραμμή μετά από αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής βλάβης που είχε εντοπιστεί μετά από έλεγχο. 

2. Επαναλειτουργεί η γραμμή 3 της Δημοτικής Συγκοινωνίας μετά από τουλάχιστον 5 χρόνια

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x