Γεγονός οι πρώτες δέκα γωνίες ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση των πρώτων δέκα γωνιών ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων στην πόλη μας.
Πρόκειται για καλαίσθητο και στιβαρό σύστημα, αυξημένης χωρητικότητας, με τρεις ημιυπόγειους κάδους των 5 κυβικών και έναν υπόγειο 3 κυβικών, όπου οι δημότες θα μπορούν να απορρίπτουν ξεχωριστά, γυαλί, πλαστικό, χαρτί και μέταλλο, αντίστοιχα.

Χωροθετήθηκαν μετά από εμπεριστατωμένη τεχνική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης, με έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποτελούν την εφαρμογή της στρατηγικής του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης, για διαλογή στην πηγή με διακριτά ρεύματα, που οδηγεί στην αύξηση του ποσοστού επανάχρησης υλικών και τη μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν σε υγειονομική ταφή στον ΧΥΤΑ.

Οι υπάρχοντες παρακείμενοι μπλε κάδοι, θα αποσυρθούν και θα τοποθετηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες σε άλλες θέσεις στην πόλη, σύμφωνα με το πρόγραμμα προτεραιοτήτων της Υπηρεσίας.

Ο Δήμος μας προγραμματίζει την εγκατάσταση στο άμεσο μέλλον, άλλων δεκαπέντε γωνιών ανακύκλωσης περισσοτέρων ρευμάτων και συγκεκριμένα, 9 των πέντε ρευμάτων και 6 των έξι ρευμάτων και παράλληλα ακόμα 10 υπέργειων συστοιχιών των τεσσάρων ρευμάτων.

Μετά την πρόσφατη έγκριση της πρότασης του Δήμου και την ένταξή της στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Δήμος μας θα εγκαταστήσει, πέραν των προαναφερθέντων, ακόμα 38 γωνιές ανακύκλωσης, δηλαδή 73 συνολικά σε όλη την πόλη.

Είναι ευδιάκριτη η αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού και ταχύτατη η υλοποίησή του, αποδεικνύοντας στην πράξη την ραγδαία είσοδο του Δήμου μας σε μια νέα εποχή Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας, αλλάζοντας με σταθερά βήματα την διαχείριση απορριμμάτων, εφαρμόζοντας σύγχρονες οικολογικές μεθόδους και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης.

Εκτιμούμε ότι, με την αύξηση των ποσοστών της ανακύκλωσης και με την εφαρμογή αυτού του μοντέλου διαλογής των υλικών στην πηγή, ο Δήμος μας θα εξοικονομήσει ετήσια τουλάχιστον 200.000 ευρώ, από την αντίστοιχη μείωση δαπάνης για το Τέλος Ταφής Απορριμμάτων, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες υπέρογκες αυξήσεις από τον ΕΔΣΝΑ.

Τέλος, με την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην ορθή απόθεση των ανακυκλούμενων υλικών, θα επιτύχουμε ακόμα μεγαλύτερες εξοικονομήσεις για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών και πρόσθετη μείωση των δημοτικών τελών.

23 Σεπτεμβρίου 2022
Αποστόλης Στασινόπουλος
Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης,
Κυκλικής Οικονομίας και Αδέσποτων Ζώων

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Από τη Δευτέρα 11/9/2023 ξεκινούν τα δρομολόγια της γραμμής 1 της Δημοτικής Συγκοινωνίας, μετά από τη θερινή διακοπή τους.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x