Μαθητές «μεταμόρφωσαν» το σχολείο τους ζωγραφίζοντας τους τοίχους

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Όταν η φαντασία συναντάει το μεράκι και η επιθυμία για ένα ομορφότερο αισθητικά περιβάλλον συναντάει την όρεξη για δημιουργία μέσα σε ένα Σχολείο, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η διαδικασία της μάθησης γίνεται απολαυστική. Αυτό τουλάχιστον πέτυχαν οι μαθητές του 8ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Μικροί μαθητές, γονείς και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης, το πρωί της Κυριακής, 12 Μαρτίου 2023, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο των Σχολείων και με οδηγό τη φαντασία και τη χαρά για δημιουργία πήραν πινέλα και χρώματα οικολογικά ακρυλικά, χορηγία της Caparol, και υπό την καθοδήγηση του Νίκου Παναγιωταράκου, ζωγράφισαν εξωτερικούς τοίχους των δύο σχολείων με όμορφες εικόνες με ζωάκια συντροφιάς, εντυπωσιάζοντας όλους με το αποτέλεσμα.

«Με αυτή τη δράση οι μαθητές ανέδειξαν στοιχεία εθελοντισμού, συνεργατικότητας, ενθουσιασμού, φαντασίας και δημιουργικότητας. Η ανταμοιβή των μαθητών είναι το υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ο σεβασμός που θα δείξουν στην προσωπική τους δουλειά», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης.

Η θεματολογία επιλέχθηκε με αφορμή τις δράσεις που πραγματοποιούνται στα Σχολεία από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, η οποία μάλιστα πήγε τρία φιλοξενούμενά της σκυλάκια για να κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά όση ώρα ζωγράφιζαν.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες ξεκίνησαν την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 όπου έγινε ο καθαρισμός των μεγάλων επιφανειών και το βάψιμο των μεγάλων τοίχων από υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης.

Η δράση διεξήχθη με επιτυχία, καθώς αγκαλιάστηκε από γονείς και δασκάλους και τα παιδιά έφυγαν με ένα όμορφο χαμόγελο…

09
02
03
04
05
06
07
08

Προηγούμενο
Επόμενο

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x