«Βιωματική Ψυχοεκπαιδευτική Δράση – Δημιουργώντας έναν κόσμο συμπερίληψης», που απευθύνεται σε φροντιστές ασθενών, ασθενείς και παιδιά ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Η δράση επιχορηγήθηκε και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΥΠ.ΠΟ, έτους 2023.

Πρόκειται για μία σύμπραξη της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και της Ondine – Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, έπειτα από τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες συνεργασίες μας, που απευθύνονταν σε άτομα και φροντιστές ατόμων με ΠΣ.

Η εν λόγω Ψυχοεκπαιδευτική Δράση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο τριών επιμέρους θεματικών (δράσεων):

α) Θεατρικό Παιδικό Μιούζικαλ «Beluga», εμπνευσμένο από το ισπανικό λαϊκό παραμύθι με τίτλο Ο Γλάρος και η Φάλαινα.

β) Θεατρικό Παιχνίδι και Μουσικοκινητική σε παιδιά οικογενειών που διαβιούν με νόσο της ΠΣ.

γ) Ψυχοεκπαιδευτικό Εργαστήριο Ενηλίκων (ασθενών με ΠΣ και φροντιστών ατόμων με ΠΣ) με στόχο την εκμάθηση τεχνικής προσαρμογής και λειτουργικής διαχείρισης των προκλήσεων της νόσου.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 6/12/23 στις 18.00 με τη συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Μίκης Θεοδωράκης.

Θα υπάρξει αντίστοιχη Δράση και στη Θεσσαλονίκη μέσα στον Δεκέμβριο. Κάθε Δράση θα έχει συνολική διάρκεια περίπου 4 ωρών. Αναλυτικά:

• 55 λεπτά Θεατρικό Παιδικό Μιούζικαλ «Beluga»

•30 λεπτά διάλειμμα – γνωριμία , συζήτηση μεταξύ των μελών της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (θα υπάρξει catering)

•45 λεπτά Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής και Θεάτρου για παιδιά, παράλληλα με 45 λεπτα Ψυχοεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Ενηλίκων μου διαβιούν με τη νόσο της ΠΣ

• 20 λεπτά Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής και Θεάτρου για παιδιά και ενήλικες.

Η Δράση θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Μετά την ολοκλήρωση της Δράσης θα ακολουθήσει catering. Ο χώρος είναι καθολικά προσβάσιμος.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x